Africa... you have so much to give...

středa 23. února 2011

Projekt "Kúp moskytiéru"

Aj po mojom návrate z Ugandy pokračujem v ďalších projektoch na pomoc Ugande, ľuďom v arcidiecéze Mbarara.
V Ugande som spolupracovala s organizáciou Against Malaria Foundation (AMF), ktorá distribuuje moskyriéri do malarických oblastí. Moskytiéra je účinný prostriedok boja proti malárii. Malária je ochorenie, ktoré prenášajú komáre - moskyti, ktoré lietajú po zotmení a po poštípaní človeka prenášajú maláriu. Potom nasleduje nepríjemné ochorenie, striedanie zimníc a teplôt, môže viesť k chudokrvnosti, poškodeniu mozku a iných orgánov. U oslabených ľudí a malých detí môže viesť až k smrti. U tehotných žiem môže viesť k potratu. Je to naozaj zákerná nemoc. A navyše u malých detí opakované malárie zanechávajú následky- tieto deti majú potom problémy v škole so sústredením sa, s pamätí, s učením...
Účinná ochrana proti malárii je spanie pod sieťou- moskytiérou, ktorá chráni pred komármi. Pre veľa ľudí v Ugande je to ale luxus, ktorý si nemôžu dovoliť, a organizácia AMF pomáha práve takýmto ľuďom.
Organizáciu AMF som požiadala o 3000 moskytiér pre oblasť Rushooky, z toho časť moskytiér bude pre základnú školu Rushooka Central. V tejto škole je celkovo okolo 1500 detí, z toho 860 je ubytovaných na internáte, ale deti bohužiaľ nemajú moskytiéri. Navyše je táto škola pri močiari - čo je liaheň komárov.
Ďalšie moskytiéri budú distribuované zo zdravotného centra v Rushooke.

Pomôžte ľuďom v boji proti malárii, kúpte moskytiéru - cena jednej moskytiéri je 5 USD, čo je asi 90 Kč.

Svoje dary môžete posielať na účet v ČSOB :
pre ČR : 249250857/0300
Slovensko a iné krajiny (účet v eurách) : 249251681/0300
SWIFT : CEKOCZPP
IBAN : CZ59 0300 0000 00249251681
Adresa banky : ČSOB, Perlová 371/5 Praha 1, 11403
Na požiadanie je možné vystaviť potvrdenie o príspevku kvôli odpočtu z daní.

Webare munonga ! Ďakujeme moc!




Žádné komentáře:

Okomentovat